Ondernemersbiografie

Iedere onderneming is uniek als het gaat om de oprichting en de ontwikkeling tot heden. Jaarboeken en verslagen geven hiervan een goed beeld. Echter uw persoonlijke verhaal is hierin vaak niet terug te vinden. Niet omdat u het niet wil vertellen maar omdat u er niet aan toe komt.

Waar het mij om gaat zijn uw eigen ervaringen in het hele proces. Het gaat mij om de mens achter de functie. Wat heeft invloed gehad op uw beslissing om te starten of om in deze functie te gaan werken? Wat en wie heeft hebben daar een rol in gespeeld? Waarom heeft u bepaalde stappen of beslissingen genomen? Wat voelde u toen? Als u terugkijkt wat zou u dan misschien anders hebben gedaan? Wat was voor u een van de meest ingrijpende periode? Waar bent u trots op? Wat waren uw zorgen? Hoe kijkt u op uzelf terug vanaf nu tot het beginpunt? En zeker niet onbelangrijk: wat wilt u anderen meegeven van uw ervaringen?

Persoonlijke verhalen van ondernemers zijn boeiend en inspirerend voor anderen. Laat uw verhaal niet verloren gaan maar opschrijven. U geeft uw onderneming hiermee nét die extra uitstraling die onderscheidend kan zijn. Zowel naar toekomstige ondernemers als naar potentiële klanten toe.

Hoe werkt het nou?

  • Uiteraard gaan we eerst kennismaken om te kijken of de klik er is om verder te gaan. U vertelt mij wat uw wensen en verwachtingen zijn en samen gaan we bekijken welke vorm van ondernemersbiografie bij u past.
  • Vervolgens ontvangt u van mij vrijblijvend een op maat samengestelde offerte voor het schrijven van uw ondernemersverhaal.
  • Wanneer wij verder gaan leg ik u precies uit volgens welke gestructureerde aanpak we aan de slag gaan. Wat is de rode draad in de chaos van herinneringen? We bespreken hoeveel tijd u zelf per week inruimt en plannen de contactmomenten in.
  • Ik zorg er gedurende het hele proces voor dat u op een prettige manier in de "flow" blijft.
  • Met een of meerdere interviews van ongeveer 2 uur gaan we de diepte in. Daarbij vertelt u en luister ik voornamelijk. Nu en dan zal ik vragen te stellen om u op een verrassende manier mee te nemen in uw herinneringen. Bij voorkeur neem ik het gesprek op met een dictafoon en maak aantekeningen zodat ik zoveel mogelijk uw eigen woorden kan weergeven. 
  • Indien gewenst kunnen er interviews met andere personen afgenomen worden.
  • Tussentijds laat ik u verschillende hoofdstukken lezen om zeker te weten dat we op de goede weg zitten.  Eventuele wijzigingen en aanpassingen worden meegenomen. Als uw ondernemersverhaal afgerond is krijgt u het boekwerk in concept en worden alle veranderingen die wenselijk zijn verwerkt.
  • We gaan samen kijken naar de concrete uitvoering van de biografie, de lay-out, het aantal exemplaren, enzovoorts.

En dan ligt het er, uw unieke ondernemersbiografie. Voor altijd vastgelegd, een boeiend verhaal voor de lezers, een mooie nalatenschap, waardevol om mee te geven. Wie schrijft die blijft, u heeft het voor elkaar!

Door de combinatie van levenservaring, opleidingen en jarenlang werken als coach bezit ik de vaardigheden om écht te luisteren en door gerichte vragen te stellen u te prikkelen om nog meer herinneringen op te halen. Daarbij verlies ik de rode draad van het verhaal niet uit het oog zodat het een goed leesbaar document wordt. Ik heb oprecht interesse in levens- en ondernemersverhalen en vind het een voorrecht om hier samen met u mee aan de slag te kunnen gaan. Ik werk integer, empathisch, zeer enthousiast en met het nodige gevoel voor humor. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op.


Werkwijze Levensverhaal

Door de combinatie van levenservaring, opleidingen en jarenlang werken als coach bezit ik de vaardigheden om écht te luisteren en door gerichte vragen te stellen u te prikkelen om nog meer herinneringen op te halen. Daarbij verlies ik de rode draad van het verhaal niet uit het oog zodat het een goed leesbaar document wordt. Ik heb oprecht interesse in levens- en ondernemersverhalen en vind het een voorrecht om hier samen met u mee aan de slag te kunnen gaan. Ik werk integer, empathisch, zeer enthousiast en met het nodige gevoel voor humor.

MEER WETEN?


Werkwijze Corrigeren en Redigeren

Heeft u geschreven teksten en wilt u daar een objectieve en deskundige kijk op neem dan contact met mij op. Ik spit uw teksten door waarbij ik grammatica, interpunctie en taalgebruik controleer. Maar dat is nog niet alles, ik zorg er ook voor dat het een goed lopende en makkelijk te lezen tekst wordt.

MEER WETEN?

Een uniek rouwboekje

Na het overlijden van uw dierbare heeft u condoleance kaarten en/of troostende woorden via het condoleanceregister ontvangen. Liefdevolle ondersteuning bij het verlies en vaak een stukje levensgeschiedenis en betekenis van het leven van de overledene. Laat deze teksten niet verloren gaan maar samenvatten in een uniek persoonlijk ontworpen rouwboekje.