Werkwijze levensverhaal

Levensverhaal

Hoe werkt het nou?

  • Proloog

Om te kijken of wij een klik hebben kom ik naar u thuis voor een gratis kennismakingsgesprek. We bespreken wat voor soort biografie u in gedachte heeft, staat er al iets op papier, komen er foto’s bij? We bekijken al uw wensen en de mogelijkheden.

Vervolgens ontvangt u van mij vrijblijvend een op maat samengestelde offerte voor het schrijven van uw levensverhaal.

  • Hoofdstuk 1

Wanneer wij verder gaan leg ik u precies uit volgens welke gestructureerde aanpak we aan de slag gaan. Daarbij zet ik u ook al meteen aan het werk.

Om u op een leuke manier bij de les te houden krijgt u gedurende het hele traject opdrachten en inspiratie van mij via de mail.

  • Hoofdstuk 2

Met een of meerdere interviews gaan we de diepte in. Daarbij vertelt u en luister ik voornamelijk. Nu en dan zal ik vragen stellen om u op een verrassende manier mee te nemen in uw herinneringen. Bij voorkeur neem ik het gesprek op met een dictafoon en maak aantekeningen zodat ik zoveel mogelijk uw eigen woorden kan weergeven.

Indien gewenst kunnen er interviews met andere personen afgenomen worden.

  • Hoofdstuk 3

Ik verzamel de chaos, breng structuur aan en maak er een logisch verhaal van in de stijl die bij u past.

Nadat een aantal pagina’s is geschreven stuur ik u die toe zodat u een idee krijgt van de stijl en vorm. Uiteraard worden aanpassingen die gewenst zijn aangebracht waarna we naar de afrondende fase gaan.

  • Hoofdstuk 4

We gaan samen kijken naar de concrete uitvoering van de biografie. De lay-out; word het een gebonden document; een boekwerk, al dan niet met harde kaft; het aantal exemplaren; enzovoorts.

  • De Plot

En daar ligt het dan, uw eigen levensverhaal, al uw ervaringen, in uw eigen woorden, een boeiend verhaal voor de lezers, een mooie nalatenschap, waardevol om mee te geven. Wie schrijft die blijft, u heeft het voor elkaar!

Niet vergeten: binnen dit aanbod is alles mogelijk en kunnen alle specifieke wensen opgenomen worden. Wilt u tijdens het proces van schrijven nog iets toevoegen of veranderen dan is dat geen enkel probleem.

Wacht niet langer en neem contact op. Laat mij dat laatste duwtje in de rug zijn om uw verhaal te publiceren. Het is het dubbel en dwars waard om gelezen te worden. 

Werkwijze Condoleanceboekje

Na het overlijden van uw dierbare heeft u condoleance kaarten en/of troostende woorden via het condoleanceregister ontvangen. Liefdevolle ondersteuning bij het verlies en vaak een stukje levensgeschiedenis en betekenis van het leven van de overledene. Laat deze teksten niet verloren gaan maar samenvatten in een uniek persoonlijk ontworpen condoleanceboekje.


Werkwijze Corrigeren en Redigeren

Heeft u geschreven teksten en wilt u daar een objectieve en deskundige kijk op neem dan contact met mij op. Ik spit uw teksten door waarbij ik grammatica, interpunctie en taalgebruik controleer. Maar dat is nog niet alles, ik zorg er ook voor dat het een goed lopende en makkelijk te lezen tekst wordt.

MEER WETEN?