Wie ben ik?

Als schrijver, communicatiedeskundige en coach weet ik als geen ander wat woorden kunnen doen. Natuurlijk in eerste instantie de gesproken woorden maar zeker ook de woorden die geschreven worden.

Ik heb verslagen, professionele rapporten, vele nieuwsbrieven en verschillende e-books geschreven en geredigeerd. Daarbij was ik mij er zeer van bewust dat je zorgvuldig je woorden moet kiezen om het echte verhaal of de boodschap over te brengen. Een tekst kan anders gelezen of geïnterpreteerd worden waardoor het aan zijn doel voorbijschiet.

Zolang als ik kan schrijven hou ik ervan om met woorden te spelen, om met taal bezig te zijn, om de boodschap goed en helder zowel mondeling als op papier over te brengen.

Dit geldt niet alleen voor mijn eigen verhaal maar zeker ook voor de verhalen van anderen. Als coach heb ik er velen gehoord en ook vele bijzondere mensen mogen ontmoeten. Onvergetelijk en onvergelijkelijk.

Vaak heb ik in het verleden zowel met mijn ouders als met mijn schoonouders gesprekken gehad over “vroeger”. Veel is verteld, sommige dingen zijn vergeten, andere dingen open gebleven. Nu is het te laat om nog vragen te kunnen stellen en heb ik spijt dat er niets is opgeschreven.

Zelf heb ik een autobiografie over mijn jeugd geschreven voor mijn kleinkinderen. Ik heb twee liefdevolle ouders gehad, heb nog altijd een geweldige broer en in vergelijking met velen was het een onbezorgde jeugd.

Toch heb ik genoeg aan mijn kleinkinderen te vertellen omdat het toen zo anders was als nu. Ik vertel over de tijd waar jongens- en meisjesscholen nog gescheiden waren, waar wij 1 keer per week televisiekeken bij een vriendinnetje die wél een televisie thuis had, waar je slechts uit 3 tv-zenders kon kiezen, waar je zonder (mobiele) telefoon toch een sociaal leven had, waar het nog gebruikelijk was om het pad te volgen van verliefd, verloofd, getrouwd.

De reden dat ik deze autobiografie heb geschreven is om het tijdsbeeld van mijn jeugd door te geven en hoe dit een rol heeft gespeeld dat ik geworden ben wie ik nu ben.  Leuke bijkomstigheid is dat niet alleen mijn kleinkinderen maar ook andere familieleden geïnteresseerd zijn ondanks dat zij al het een en ander weten.

Uit eigen ervaring weet ik hoe persoonlijk het is om je verhaal te vertellen. Ik ga daar dan ook heel zorgvuldig mee om. Ik werk respectvol, empathisch, betrokken en zonder te oordelen. Laat mij diegene zijn die even enthousiast als u vertelt uw woorden opschrijven, uw verhaal vastleggen en er een onvergetelijk document van maken.

Ik moet u wel waarschuwen. Als u mij binnenhaalt dan bent u nog niet van mij af. Ik zorg ervoor dat u in de ‘flow’ blijft. Dat doe ik door u, op afstand hoor niet letterlijk, te blijven volgen. U krijgt leuke opdrachten om met uw biografie bezig te blijven, zoals foto’s te verzamelen, teksten tussentijds op te schrijven, momenten in te plannen om terug te gaan in de tijd en nog veel meer. Ik breng structuur aan in de chaos van herinneringen zodat uw biografie er ook echt komt.

Ik verheug mij erop om u te ontmoeten, u beter te leren kennen, uw unieke verhalen te horen en samen het avontuur aan te gaan. Laat de kans niet voorbijgaan en ga voor een gratis kennismaking naar contact