Mogelijkheden levensverhaal

De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Het wordt uw eigen document, dus uniek en niet echt in een kant en klaar pakket te stoppen. Ik ben zo flexibel als een elastiekje en hou rekening met uw specifieke wensen. Maar om u toch een beetje op weg te helpen en een idee te geven volgt hier een aantal keuzes.

  • Een klein levensverhaal waarin een belangrijke periode in uw leven wordt beschreven. Bijvoorbeeld over uw jeugd, een periode van ziekte, een memorabele vakantie, uw beroep of andere ervaringen die u graag wilt delen.
  • Een uitgebreid levensverhaal waarin alle belangrijke gebeurtenissen in uw leven worden beschreven. Vanaf de geboorte tot heden, het tijdsbeeld, de omgeving, de emoties, de personen die een rol hebben gespeeld, het komt er allemaal in te staan.
  • Indien gewenst kunnen de verhalen aangevuld worden met foto's. 

Niet vergeten: binnen dit aanbod is alles mogelijk en kunnen alle specifieke wensen opgenomen worden. Wilt u tijdens het proces van schrijven nog iets toevoegen of veranderen dan is dat geen enkel probleem. Heeft u al iets op papier staan? Des te beter dan kunnen wij daar samen naar kijken. 

Meer weten over mijn werkwijze? Klik dan hier.                                 Rouwspeech

Bij het overlijden van een dierbare zou de wereld eigenlijk even stil moeten staan. Helaas werkt dat zo niet en zijn er naast het verdriet ook praktische zaken te regelen. 

Een van die zaken is een passend afscheid. Hoe dat afscheid er uitziet is heel persoonlijk. De wensen van de overledene spelen een rol maar ook de behoeften van de nabestaanden. Een mooi en waardig afscheid draagt bij tot de verwerking van het verlies. Een rouwspeech kan daar onderdeel van zijn.


Condoleanceboekje

Wanneer een dierbare overlijdt is het nog altijd, in mijn ogen, een goed gebruik om een condoleancekaart te sturen. Bemoedigende, hartelijke woorden die troost geven en deel uitmaken van het levensverhaal van een dierbare. Wat doet u met de kaarten? Wegdoen is geen optie, dat voelt niet goed. Dus wat dan? 


Coaching bij verlies

Iedereen maakt in zijn leven hoogtepunten en dieptepunten mee. Als mens hebben wij een bepaalde veerkracht waardoor wij hier goed mee om kunnen gaan. Maar soms gebeuren er dingen die volledig de rek eruit halen en steeds maar weer invloed hebben op ons denken, doen en laten.

Dit kan gebeuren wanneer er sprake is van onomkeerbaar verlies waardoor we te maken krijgen met rouw en het rouwproces.