Schrijven als therapie

Schrijf het van u af! Wanneer u iets vervelends hebt meegemaakt of steeds maar weer tegen dezelfde dingen aanloopt helpt het ontzettend goed om alles eens op papier te zetten en daarover te praten. Daar hoeft u echt geen schrijver of taalkundige voor te zijn, iedereen die letters op papier kan zetten kan dit. Als u schrijft dan ga ik u gerichte vragen stellen zodat u op een andere manier naar een negatieve gebeurtenis gaat kijken. Schrijven werkt helend, lees waarom. 

Iedereen maakt in zijn leven hoogtepunten en dieptepunten mee. Als mens hebben wij een bepaalde veerkracht waardoor wij hier goed mee om kunnen gaan. Maar soms gebeuren er dingen die volledig de rek eruit halen en steeds maar weer invloed hebben op ons denken, doen en laten. Ons eigenlijk continu dwars zitten en bewust of onbewust bezighouden. Het blijft een onbehagelijk gevoel geven, boosheid opwekken, slapeloze nachten bezorgen, lichamelijke klachten veroorzaken, kortom we weten er niet mee om te gaan. We verliezen ons erin en raken ons zelf soms volledig kwijt.

U kunt mij geloven of niet, maar schrijven helpt hierbij. Probeer het eens, schrijf uw gevoelens op, wat dacht u, wat voelde u, hoe denkt u nu nog over wat er is gebeurd, waar heeft u nog vragen over? Het hoeft geen goed lopend verhaal op chronologische volgorde te zijn, gewoon alles opschrijven wat in u opkomt.

Soms is dit voldoende, maar vaker is het fijn om er met iemand die objectief is over te kunnen praten. Dit helpt ook bij de verwerking van de negatieve gebeurtenis en zorgt ervoor dat er op een andere manier naar gekeken kan worden.

Door mijn jarenlange ervaring als coach ben ik in staat om goed te luisteren en de juiste vragen te stellen. Na slechts enkele sessies gaat u het verschil al merken. Geen langlopende therapie maar een kort en krachtig traject met optimaal resultaat. 

Kosten: 65,00 euro per consult inclusief BTW.

Blijf er niet mee zitten, stel niet langer uit maar neem contact met mij op. 

Wilt u meer informatie over het effect van schrijven als therapie lees hier dan verder.

Meer weten over mijn werkwijze? Klik dan hier.

Levensverhaal

Altijd al het idee gehad uw verhaal te vertellen? Laat uw verhaal dan niet verloren gaan. Denk niet “dat leest toch niemand” of “dat is de moeite niet waard om opgeschreven te worden”. Ieder verhaal is uniek en heeft zijn waarde. Of het nu om een heel levens- of ondernemersverhaal gaat of een bepaalde periode. Zorg dat u geen spijt krijgt dat uw ervaringen niet gedeeld zijn. Stel niet uit wat nu nog kan. Laat uw verhaal op een UNiKe wijze vastleggen. Ik doe het graag. 

Rouwboekje

Wanneer een dierbare overlijdt is het nog altijd, in mijn ogen, een goed gebruik om een condoleancekaart te sturen. Bemoedigende, hartelijke woorden die troost geven en deel uitmaken van het levensverhaal van een dierbare. Wat doet u met de kaarten? Wegdoen is geen optie, dat voelt niet goed. Dus wat dan? 


Corrigeren en Redigeren

Heeft u zelf al het een en ander op papier gezet voor uw levensverhaal, of misschien een dagboek bijgehouden? Maar komt het er maar niet van om er een goed lopend verhaal van te maken? Of heeft u hulp nodig omdat u niet goed weet waar en hoe u moet beginnen? Ik leg voor u de puzzelstukjes in elkaar, breng structuur aan en kijk ook nog of er geen grammaticale of spellingsfouten in staan. Samen (U en ik) zorgen wij ervoor dat uw boek realiteit wordt.