Waarom zou u een autobiografie of levensverhaal (laten) schrijven?

Voorop staat dat u uw unieke ervaringen wilt delen.

Dit kan met kinderen, kleinkinderen of andere familieleden zijn. Maar denk ook eens aan vrienden, collegae, lotgenoten, klanten of misschien wel een groter publiek.

Een aantal redenen om nu eens eindelijk de knoop door te hakken en uw levensverhaal werkelijkheid te laten worden:

• Om terug te kijken zodat u meer inzicht krijgt in uw levenswandel, uw relatie met partner/familie, vrienden. Om leuke, mooie, memorabele momenten vast te leggen.
  • Om over een bepaalde periode in uw leven te vertellen voor uw nabestaanden of lotgenoten/geïnteresseerden. Denk daarbij aan kindertijd, ouderschap, de coronatijd, een reisverslag, ervaringen in uw werkzame leven of een periode van ziekte.
  • Om negatieve ervaringen uit het verleden te verwerken door ze op te schrijven. Of persoonlijke motieven te beschrijven waarom u bepaalde beslissingen hebt genomen.
  • Om als ondernemer uw bedrijf neer te zetten met daarbij uw persoonlijke inzichten en ervaringen. Bijvoorbeeld als jubileumboek of bij een afscheid.
  • Of misschien heeft u al ervaringen genoteerd en teksten geschreven en heeft u iemand nodig die de teksten controleert op spelling en er een goed lopend, logisch verhaal van kan maken.

Hak die knoop door en neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Ik kijk er naar uit u te ontmoeten en uw unieke verhaal te horen.

Lees meer over de mogelijkheden en werkwijze.

Levensverhaal/Ondernemers-biografie

Altijd al het idee gehad uw verhaal te vertellen? Laat uw verhaal dan niet verloren gaan. Denk niet “dat leest toch niemand” of “dat is de moeite niet waard om opgeschreven te worden”. Ieder verhaal is uniek en heeft zijn waarde. Of het nu om een heel levens- of ondernemersverhaal gaat of een bepaalde periode. Zorg dat u geen spijt krijgt dat uw ervaringen niet gedeeld zijn. Stel niet uit wat nu nog kan. Laat uw verhaal op een UNiKe wijze vastleggen. Ik doe het graag.

Schrijven als Therapie

Schrijf het van u af! Wanneer u iets vervelends hebt meegemaakt of steeds maar weer tegen dezelfde dingen aanloopt helpt het ontzettend goed om alles eens op papier te zetten en daarover te praten. Daar hoeft u echt geen schrijver of taalkundige voor te zijn, iedereen die letters op papier kan zetten kan dit. Als u schrijft dan ga ik u gerichte vragen stellen zodat u op een andere manier naar een negatieve gebeurtenis gaat kijken. Schrijven werkt helend, lees waarom.

Corrigeren en Redigeren

Heeft u zelf al het een en ander op papier gezet voor uw levensverhaal, of misschien een dagboek bijgehouden? Maar komt het er maar niet van om er een goed lopend verhaal van te maken? Of heeft u hulp nodig omdat u niet goed weet waar en hoe u moet beginnen? Ik leg voor u de puzzelstukjes in elkaar, breng structuur aan en kijk ook nog of er geen grammaticale of spellingsfouten in staan. Samen (U en ik) zorgen wij ervoor dat uw boek realiteit wordt.