Wie ben ik?

Hallo, ik ben Tilly, creatief schrijver, biograaf en rouwcoach.

Het zou een té lang verhaal worden als ik zou moet opschrijven hoe ik er toe ben gekomen om als creatief schrijver en rouwcoach aan de slag te gaan. Wat fijn is, is dat het is een natuurlijk proces is geweest waarbij de puzzelstukjes in elkaar pasten.

Zoals we allemaal weten kregen we in 2020 te maken met het afschuwelijke coronavirus. Ik kwam toen, net zoals meer mensen, op een keerpunt van mijn leven. Mijn werk als coach, waarbij ik naast individuele coaching ook workshops organiseerde, werd opeens onmogelijk. Geen face-to-face contacten meer en online is niet echt mijn ding. Dus werd het tijd om de grote vraag aan mijzelf te stellen: “Wat kan ik, wat wil ik en waar krijg ik energie van?”. De volgende antwoorden kwamen naar boven:

Wat kan ik?

Best wel een boel maar beroepsmatig kwam ik uit op coachen, schrijven in brede zin, workshops en trainingen organiseren. In coaching was ik inmiddels ervaren en schrijven doe ik al zo lang als ik het mij kan herinneren, beiden hebben mij altijd veel voldoening gegeven.

Wat wil ik?

In ieder geval werk met persoonlijk contact. Opgedane kennis en vaardigheden inzetten en doorgeven. Mensen die om wat voor reden dan ook vastzitten verder helpen. Meer gebruik maken van mijn creativiteit. Geef mij geen kwast om te schilderen maar woorden om op een speelse manier verhalen of teksten te schrijven.

Wat geeft mij energie?

De positieve feedback die ik terugkrijg wanneer ik zie dat iemand geholpen is waardoor ik weet dat het zinvol is geweest om samen aan de slag te gaan. Dankbare gezichten wanneer ik rouwkaarten tot een mooi boekwerkje heb weten samen te vatten, verhalen tot leven weet te brengen. Vaak ontroerende momenten.

Uit eigen ervaring weet ik hoe persoonlijk het is om je verhaal te vertellen. Ik ga daar dan ook heel zorgvuldig mee om. Ik werk respectvol, empathisch, betrokken en zonder te oordelen of te veroordelen.

Terugblikkend besef ik dat het meest boeiende van mijn werk is dat iedereen zijn eigen verhaal heeft, zijn eigen verleden, zijn eigen rugzakje. Niemand is hetzelfde waardoor elk contact op zijn eigen manier iets bijzonders heeft. Ik ben dankbaar dat ik al vele onvergelijkelijke en onvergetelijke mensen heb mogen ontmoeten die mij dierbaar zijn en ik hoop er nog vele te gaan ontmoeten. Misschien ben jij er wel een van, ik hoop het.

Ik verheug mij erop om je te ontmoeten, je beter te leren kennen, jouw unieke verhalen en ervaringen te horen en je te kunnen helpen op wat voor manier dan ook.